23 mei 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Bossche Buitenpepers Brandgang Buurt Barbecue

Het begon allemaal met een appje in maart in de sociale Buitenpepers-Whatsappgroep: in de brandgang tussen de Dreef en de Rompertsebaan liggen veel tegels scheef en los, kunnen we dat gezamenlijk oplossen?

Meteen kwamen er allerlei reacties van brandgangbewoners die ook graag wilden dat er iets aan werd gedaan! Sindsdien zijn er een aantal overlegmomenten geweest met enthousiaste bewoners en zijn er al meerdere klusdagen geweest. Tegels liggen recht en er komen steeds meer geveltuintjes bij! Dat vroeg om meer: kunnen we niet een BBQ organiseren met elkaar??

Daarvoor kozen we de landelijke Burendag uit! Op zaterdagmiddag 23 september hebben we in de brandgang tussen Buitenpepersdreef en Rompertsebaan een gezellige BBQ gehouden. Het weer was bijna spelbreker: tot zes uur ’s avonds waren er nog flinke buien. Gelukkig was het daarna droog.

Er waren maar liefst vijftig deelnemers!

Nicolas, Maarten en Roy hebben als heuse BBQ-masters ons voorzien van heerlijk gebraden vlees en vega. Daarnaast waren er allerlei bewoners die heerlijke salades hadden gemaakt. Toen de eerste honger gestild was, was het tijd voor een pubquiz. Daarbij werden er groepjes gemaakt met behulp van een ‘bingokaart’: als je huisnummer erop stond, vormde je met de anderen op de kaart een groepje. Allerlei onzinvragen én vragen over onze Buitenpepersdreef-Rompertsebaan-brandgang kwamen voorbij.

Interessant weetje: het verschil in huurprijs tussen een hoge of lage woning in 1975 was slechts 5 gulden! En als je per groepje alle jaren optelt dat zij hier wonen, kwam een groepje maar liefst aan 143 jaar! Kennelijk is het leven hier goed.  De winnaars van de quiz wonnen onkruidkrabbers en leuke plantjes, om de brandgang nog verder mooi te maken! De extra prijs was, dat zij volgend jaar de BBBBBBQ mogen organiseren. Of eigenlijk de BBBBBBBBQ: De Beste Bossche Bijzondere Buren Brandgang Buitenpepers Barbecue!