22 juli 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

In de zon tussen de hagel en regen maakten we samen weer onze buurt schoon!

Jong en oud, voor de allereerste keer of als vaste deelnemer, van boven de Dijk en van onder de Dijk: zo’n veertig ouders en kinderen prikten tijdens de landelijke Opschoondag op zaterdagmorgen 23 maart weer de hele Buitenpepers schoon. Blikjes, peuken, wodkaflessen, vuurwerkresten en andere rommel verdween in de vuilniszakken. Al met al een flinke ‘oogst’, waardoor onze buurt tijdelijk weer wat schoner is. Rond half twaalf kwamen bijna deelnemers hun vuilniszakken weer inleveren. In ruil voor een warm worstenbroodje, beschikbaar gesteld door SuperCoop Jack Paanakker. Wethouder Ralph Geers was ook al enthousiast over onze schoonmaakactie en de verhalen over onze buurtontwikkeling en de communicatie tussen onze bewoners via onze buurt-appgroepen.

Rond half twaalf was iedereen weer terug bij de Kuil om daar de vuilniszakken in te leveren. Sandra Peerenboom maakte daar deze groepsfoto.

In de Kuil lag ook een grote hoop houtsnippers, gebracht door de gemeente, voor de nabij wonende bewoners om daarmee hun paadjes naar het grasveld te verharden. Er was een kruiwagen beschikbaar van een van de bewoners, om zo de snippers te vervoeren.

Intussen maakten ook bewoners van het oostelijk erf van de Vierde Buitenpepers en de Buitenpepersdreef samen hun brandgang schoon: een initiatief van bewoonster Keesje.

Via de Buurtapp van de Peperprikkers deed Machteld een oproep om voortaan elke maand op een zaterdag te gaan schoonmaken, in elk geval op de drukste routes in de buurt met het meeste afval.

Korrom: we doen het samen in de buurt, praktisch, creatief en met plezier!

Dank aan de organisatoren van de buurt schoonmaakactie: dit keer Adriana, Arjan, Fieke, Gabbie, Herbert en Liesbeth. En dank natuurlijk ook aan alle deelnemers: we zijn allemaal buurthelden!