23 mei 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Buurtkamer De Buitenpepers feestelijk heropend!

Wat een heerlijke vrolijke, leuke en zonnige middag was gisteren de (her)opening van de Buurtkamer van De Buitenpepers, bij onze buurtparel Annie Heesters, aan de Buitenpepersdreef 240. Samen met wijkmanager Ronnie van Gaal, de wijkmanager voor de wijk Noord, opende Annie de vernieuwde buurtkamer, die plaats biedt voor koffie-ochtenden, buurtvergaderingen, de buurteetkamer en voor steeds meer andere activiteiten.

Ronnie van Gaal sloeg figuurlijk de spijker op de kop bij zijn openingsspeech: ‘Iedere buurt wil misschien zo’n mooie buurtkamer. Maar dit kan alleen dankzij bijzondere mensen, zoals Annie, de parels van het vrijwilligerswerk. Het is fantastisch om te zien hoe de buurt, via eigen donaties en via het wijk- en dorpsbudget van de gemeente, heeft bijgedragen aan het vernieuwen van deze prachtige ontmoetingsplaats. Laten we daarom samen proosten op Annie en haar bedanken voor alles wat ze doet voor onze buurt!’

De openingshandeling was symbolisch: Annie gaf Ronnie de toegangscode tot een sleutelkastje, waarin de sleutel voor de Buurtkamer is opgeborgen. Met de code kun je het kastje opmaken. En vervolgens kun je met de gevonden sleutel de buurtkamer openmaken. Zó krijgen bewoners en groepen toegang tot de Buurtkamer op momenten dat Annie niét thuis is. Annie woont boven; de Buurtkamer is gevestigd op de begane grond van haar Dijkwoning.

‘Marie & Antoinette’ brachten zes pareltjes van liedjes, licht, met de tip om méér bellen te blazen. ‘Denk niet zwaarmoedig, maar juist licht over alles, doé iets leuks en ga samen meer bellen blazen!’ Wat ook gebeurde, op deze mooie lentemiddag, waarbij circa veertig buren, buurtbewoners en bekenden Annie kwamen feliciteren met de opening van de vernieuwde Buurtkamer.

De Buurtkamer De Buitenpepers is ook ontstaan als een idee, een gedachte, als een zeepbelletje. Nu kunnen we trots zijn, samen met Annie, op deze buurtkamer, broedplaats en ontmoetingsplek, voor jong en oud, uit de hele buurt! Maandagmorgen ben je weer welkom ‘Bij Annie op de koffie!’ en donderdag bij de buurt-eetmaaltijd.

Dank aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt om de opening van de Buurtkamer tot zo’n leuk feestje te maken!