22 juli 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Buurtrommelmarkt: ‘We zijn hier van alle markten thuis’

Tekst: Kim White

Een forse regenbui aan het einde van de zondagmorgen mocht de pret niet drukken; alle koopwaar werd snel afgedekt of ging tijdelijk even naar binnen. Toch was de tweede Buurtrommelmarkt in onze Buitenpepers op zondag 26 mei een heel geslaagde burenrommeldag!

De organisatoren kreeg voor deze markt maar liefst 83 aangemelde verkoopadressen, die hun verkoopwaar voor de deur hadden uitgestald. Daarnaast waren er nog enkele bewoners die spontaan aansloten. Ondanks de regenbui was deze activiteit net als in 2022 een groot succes: het was gezellig druk met leuke gesprekjes met buurtgenoten. Veel spullen kregen een tweede leven.

Namens de organisatoren: iedereen enorm bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

Helaas blijven de bezoekersaantallen aan de noordzijde van de Dijk nog achter op die van de rest van de buurt. De organisatoren willen in contact met de bewoners uitzoeken hoe dat voor een volgende buurtrommelmarkt nog meer verbeterd kan worden. Wellicht door meerdere kleine verzamelplekken van deelnemers te maken, zoals dit keer op het pleintje bij de Zevende Buitenpepers werd gedaan. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat onze héle buurt in het zonnetje te zetten, waarbij in alle straten aanloop en verkoop is.

De organisatoren zijn nog in beraad of de buurtrommelmarkt een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden of dat het tweejaarlijks blijft. Vanuit omliggende buurten is al interesse getoond in het overnemen van ons concept, dus wie weet kunnen we binnenkort ook in De Herven of Orthen kraampjes gaan afstruinen. Houd deze Peperpraat, onze buurtwebsite en de WhatsApp-groepen in de gaten voor informatie over de volgende buurtrommelmarkt.