23 mei 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Duurzame huizenroute door De Buitenpepers – kom kijken bij buurtbewoners die hun huis kortgeleden hebben geïsoleerd

Zaterdag 28 oktober van 10:00 tot 14:00 uur, door De Buitenpepers                                                

Doe mee!

Op zaterdag 28 oktober organiseert de Werkgroep Woningisolatie De Buitenpepers een duurzame huizenroute door onze buurt. Via wandelingen van twee uur heb je de kans om bij woningeigenaren uit De Buitenpepers binnen te kijken naar hun woningisolatie.

Je bent van harte welkom bij buurtbewoners, die kort geleden maatregelen hebben getroffen om hun woning te isoleren of op een andere wijze te verduurzamen. Denk hierbij aan vloer-, dak- of spouwmuurisolatie of nieuwe kozijnen, die voldoen aan de isolatienormen van nu, of aan een warmtepomp. Je krijgt informatie over het materiaal dat er is gebruikt, welke besparingen de verschillende vormen van woningisolatie opleveren en hoe het comfortniveau is verbeterd. Vanzelfsprekend krijg je van de bewoners ook tips waar je op moet letten als je zelf jouw woning wil laten isoleren.

Voor wie is de huizenroute bedoeld?

Iedereen kan deelnemen aan de duurzame huizenroute. Vooral voor bewoners die van plan zijn hun woning beter te gaan isoleren, kan het inspirerend en leerzaam zijn om van medebuurtbewoners te horen en te zien hoe zij het hebben aangepakt. Je hoort en ziet wat hun ervaringen zijn met woningisolatie of met een warmtepomp.

Hoe kan ik meedoen?

Wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar energiegroepbuitenpepers@gmail.com

Geef in de mail aan naar welk tijdsblok jouw voorkeur uitgaat: zaterdag oktober van 10:00 tot 12:00 uur of 12:00 tot 14:00 uur. Geef daarnaast aan in welke isolerende maatregelen je geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld in dak- en vloerisolatie. Na aanmelding delen wij jou, op basis van jouw voorkeur, in voor een route langs de geschikte woningeigenaren. Je bent van harte welkom!

Tot ziens op zaterdagmorgen 28 oktober om 10:00 uur voor de eerste ronde langs de duurzame huizen in onze buurt. Of om 12.00 uur voor de tweede ronde. Hieronder een Pdf-bestand van de flyer die we in de week van maandag 9 oktober huis-aan-huis gaan verspreiden in onze buurt.

Een hartelijke groet van de leden van de Werkgroep Woningisolatie.