24 april 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Contact over en weer tussen onze buurt en wijkagent Bart Gallé

Wijkagent Bart Gallé bij Winkelcentrum De Rompert, foto: Sandra Peerenboom.

Alweer bijna een jaar hebben we in onze buurt naast één Veiligheids-WhatsApp-groep voor de hele Buitenpepers ook afzonderlijke WhatsApp-groepen per straat. Veel bewoners hebben zich aangesloten bij één of meerdere veiligheids-WhatsApp-groepen.

In overleg met Bart Gallé, wijkagent voor de wijk Noord, stuur ik hem eens in de vier maanden een overzicht van alle meldingen, die via de verschillende WhatsApp-groepen in onze buurt zijn gedaan. Zodoende krijgt hij ook direct via ons een beeld van wat er speelt in onze buurt op het gebied van (on)veiligheid. In januari heb ik het overzicht gemaakt van de meldingen in de maanden september tot en met december en dit naar Bart gestuurd.

Enkele meldingen zijn door oplettende bewoners direct doorgespeeld naar de politie of naar de wijkagent, zoals een zwerver die bij de SuperCoop lag en de verdacht geparkeerde scooter met de helm er nog op. Hierop is ook actie door de politie ondernomen. De brandlucht in onze buurt in oktober kwam door een brand in het Bossche Broek en gelukkig niet in onze eigen buurt zelf. En een gestolen camper was ook snel weer terecht.

Bart Gallé laat weten dat hij onze meldingen erg op prijs stelt en dat hij waardeert het om op deze manier op de hoogte te worden gebracht. Zo nodig kan hij dan extra investeren als dat nodig is. Met dank aan de signalen van buurtbewoners.

Als jij je hebt aangemeld voor de sociale Buurt-WhatsApp-groep, dan kan je je zelf makkelijk aanmelden voor de afzonderlijke Veiligheids-Appgroepen. Ben je nog niet aangemeld bij de Buurt-WhatsApp en wil jij je aanmelden bij een Veiligheids-Appgroep, neem dan bij voorkeur via WhatsApp contact op met Siegfried Willems, tel. 06-11057993, of Hans van Ettekoven, tel.06-51810281. Bel ons bij vragen.