24 april 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Zesde wine-and-dine-buurtdiner op 4 november: ontmoeten en proeven overal in onze buurt

‘Maak tijdens het eten kennis met onbekende buurtgenoten’

Na een zomerse editie in juni 2022 (in plaats van tijdens de herfst, als gevolg van de coronapandemie) organiseerden drie buurtbewoners op zaterdagavond 4 november voor alweer de zesde keer het wine-and-dine-buurtdiner in De Buitenpepers.

Het concept was als vanouds: je kon je vooraf aanmelden als kok voor een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. En vanzelfsprekend kon je je ook aanmelden als deelnemer. In totaal hebben zich zes koks aangemeld en vierendertig deelnemers. Waarvan de jongste 29 jaar en de oudste 90 jaar bleek te zijn.

De voor- en hoofdgerechten zijn geserveerd bij de koks thuis. In vijf groepen met gemiddeld 6 gasten ontmoetten de buurtgenoten elkaar aan tafel bij de koks, op verschillende adressen in onze buurt. Bij de voor- en hoofdgerechten is voor de liefhebbers een daarbij passende wijn geschonken. Die wijnen zijn gekozen en gratis geleverd door sponsor Wijndivas. Dank aan Heskia en Bouke voor hun sponsoring.

Je kon individueel of als koppel meedoen aan het buurtdiner zodat je, als je dat wilde, bij elkaar kon blijven. Zo waren er ook twee bevriende stellen die gezellig bij elkaar bleven bij het voor- en hoofdgerecht. Het doel van het diner op verschillende adressen was, volgens de organisatoren, om zo veel als mogelijk nieuwe buurtgenoten te leren kennen. Daarom wisselde de samenstelling van de groepen bij het voorgerecht en het hoofdgerecht. Daarna liepen alle deelnemers naar het Nico Schuurmanshuis in Fort Orthen. Hier ontmoette iedereen elkaar en was het tijd voor de nagerechten, die daar door de koks zijn uitgeserveerd. Als afsluiter van het buurtdiner zijn alle koks en de organisatoren bedankt en tenslotte gingen de voetjes van de vloer: na een korte demonstratie konden ieder zich wagen aan een salsadansje. Kortom: ook dit was weer een geslaagde avond en een gezellige buurtactiviteit!