24 april 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Wat zijn onze wensen voor de bewoners van de 100-jarige Buitenpepers in 2073?

Buurtbewoners schrijven hun wensen voor de buurt op: voor de bewoners in 2073!

Aan het begin van zondagavond 10 september, tijdens de laatste avond van het buurtfeest ’50 Jaar De Buitenpepers’, nodigde onze spreekstalmeester Bart Eigeman samen met de Bossche Nachtburgermeester Isa Verputten de toen circa veertig bezoekers uit voor een gesprek over hun goede wensen voor de buurtbewoners in 2073. Wat wensen wij de bewoners toe bij het honderdjarig bestaan van de buurt? Onderaan dit artikel vind je alle verzamelde buurtwensen, van jongeren én volwassenen. Het zijn zowel de wensen van kinderen en de wensen van volwassenen.

Bij de zonsondergang met nog zwoele temperaturen ontstond een levendig gesprek over buurtactiviteiten, meedoen, de veiligheid in onze buurt, het groener maken van de buurt en het samen nieuwe initiatieven ontwikkelen, in de eigen straat, de eigen brandgang of de hele buurt.

Tijdcapsule voor 2073 wordt nog begraven

Alle buurtwensen voor de bewoners zijn verzameld in een capsule, die in november begraven gaat worden ergens in onze buurt. Nachtburgermeester Isa Verputten heeft met een van de jonge buurtbewoners de capsule afgesloten. Via deze website volgt nog een bericht over het begraven van de tijdcapsule voor de bewoners van De Buitenpepers in 2073.