22 juli 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Buurtfeest ’50 Jaar De Buitenpepers’ en PeperOlympiade: méér dan een succes dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers

‘Een historisch weekend in de geschiedenis van onze buurt!’, ‘Wát een geweldig feest was dit, voor de kinderen, voor de ouders en ook voor de senioren!’, ‘Hulde voor de organisatoren van dit fantastische jubileumfeest van De Buitenpepers!’ én ‘Kan dit niet gewoon ieder jaar, tenminste iedere vijf jaar?’

Zomaar een paar reacties van bewoners en oud-bewoners, die in grote getalen een kijkje kwamen nemen bij de PeperOlympiade, bij het jeu-de-boules- en het badmintontoernooi op zaterdag 9 september. En vooral in de grote feesttent in de Kuil tussen de Vijfde en Zesde Buitenpepers. Daar gebeurde van vrijdagavond 8 september tot en met zondagavond 10 september te veel moois om hier allemaal op te noemen. Hoogtepunten zonder anderen tekort te doen: een terugblik op de geschiedenis van de buurt door oud-directeur van het Palet, Hans Asbreuk; het ‘De Buitenpepers 50 Jaar!’-lied en het swingen op hits uit de jaren 70. Veel plezier was er ook bij het buurtdiner op zaterdagavond en het buurtontbijt op zondagmorgen. Dit was een feest van samendoen, ontmoeten, herinneringen ophalen en vooruitkijken.

Klik op het pijltje in het midden van het onderstaande filmpje en bekijk het optreden van het ‘Buitenpeperskoor’ met het buurtlied op zaterdagavond (onder het filmpje vind je in YouTube de beschrijving op YouTube de volledige tekst van het lied…)

Een fotofilmverslag van het volledige buurtfeestweekend vind je op YouTube (klik op het pijltje)…

Een fotofilmverslag van alleen de Olympiade vind je op YouTube (wederom klikken op het pijltje)…

Een filmpje van het ‘Moordspel’ van de Bossche Theatersportgroep Zoetelieve en enkele buurtbewoners vind je hieronder…

Dank aan alle vrijwilligers, bij elkaar misschien wel honderd (!) die zowel de PeperOlympiade en het buurtfeest tot een succes maakten. In de BuurtApp plaatste Annie Heesters, een van de zes organisatoren van het feest, daarover het volgende hartverwarmende bericht.