Oproepen! Tips voor ons buurtblad ‘De Peperpraat’

De redactie van de Peperpraat zoekt voor de komende nummers meerdere buurtbewoners, die ons kunnen vertellen over hun wonen, werk en hobby’s. Ook nieuwtjes over onze buurt, tips en ideeën zijn welkom! Met jouw verhalen en suggesties maken we dit jaar graag weer zes keer ons buurtblad de Peperpraat. Het eerste nummer verschijnt begin maart. En daarna volgen de volgende nummers begin mei, juli, september, november en rond Kerstmis. Onze wens is een blad te maken voor en waar mogelijk ook door bewoners.

OPROEP 1 – Bewoners gezocht met een eigen verhaal

We zoeken bewoners die het leuk vinden om een van onze redactieleden hun eigen verhaal te vertellen. Woon je al lang in onze buurt? Of nog maar kort? Hoe ervaar je het wonen in onze buurt en stad? Woon je met een groot gezin of ben je alleenstaand? Woonde je eerst in het buitenland en nu hier? Graag horen we jouw verhaal en maken we in overleg een artikel over jouw eigen verhaal over het wonen in onze buurt.

OPROEP 2 – Bewoners gezocht met een bijzonder beroep

We zoeken ook bewoners die ons willen vertellen over hun bijzondere beroep – eventueel als kleine zelfstandige – of over hun vrijwilligerswerk. Werk je bijvoorbeeld in de zorg, als leerkracht, chauffeur of als ondernemer? Graag horen we meer over jouw werk als professional of als vrijwilliger. We maken graag een artikel over jouw beroep of vrijwilliger zijn.

OPROEP 3 – Bewoners gezocht met een bijzondere woninginrichting of hobby

We zoeken ook bewoners met een bijzondere woninginrichting of hobby. Eerder schreven we in de Peperpraat al verhalen over zelf bier brouwen, sieraden maken, een woning met een extra verdieping en over andere bewoners met een speciale woning of tijdverdrijf. Graag maken we een artikel over jouw huis of hobby.

OPROEP 4 – Tips voor artikelen, weetjes of nieuwtjes

Wil je niet geïnterviewd worden, maar heb je wel een tip voor de redactie? Heb je een idee voor een artikel? Ken je iemand, die we mogelijk kunnen interviewen. Of heb je suggesties voor ons blad? Laat het ons weten!

OPROEP 5 – Redactieleden of schrijvers gezocht

Kun en wil je zelf een bijdrage leveren aan ons buurtblad? Dat kán! Je kunt eens per twee maanden een kort of langer artikel schrijven. En je kunt eventueel meedoen aan ons redactieoverleg. Dat doen we kort en krachtig: iedere twee maanden ontmoeten we elkaar voor een overleg van anderhalf uur op anderhalve meter!

     Reacties

Je kunt jouw reactie op een van deze oproepen sturen naar debuitenpepers@gmail.com

Een hartelijke groet van Siegfried Willems, Sanne Sanders, Caroline Timmermans en Gabbie van der Kroef.