Meepraten over de toekomst van voormalige Bastion Hotel op 8 juli

De gemeente pakt dóór om met bewoners rond het NS-station ’s-Hertogenbosch-Oost in gesprek te gaan over de toekomst van het gebied rond het station. In dit gebied – tot aan het stadion De Vliert – moeten in de komende tien jaar tweeduizend nieuwe woningen gebouwd worden, zo heeft de gemeenteraad dit voorjaar besloten. Er zijn vooralsnog géen concrete bouwplannen; wethouder heeft van de raad de toestemming gekregen om samen met bewoners, stedenbouwkundigen, bouwbedrijven en architecten plannen tot ontwikkelen. Het eerste gebied waarvoor dit gaat gebeuren is de zone aan de noordzijde van het NS-station: de strook tussen de spoordijk en de Zandzuigerstraat. Bewoners konden op 7 en 23 juni meepraten over de toekomst van onder meer het voormalige Bastion Hotel. Het hotel is nu in gebruik als huisvesting voor vooral Poolse arbeidsmigranten.  

De derde informatie- en participatiebijeenkomst over de stedelijke ontwikkeling van deze zone bij het station Oost is gepland op donderdagavond 8 juli.  

Ter voorbereiding op die bijeenkomst kun je al op een speciale website van de gemeente jouw mening geven over verschillende stellingen en vragen: 

https://www.s-hertogenbosch.nl/oost/

Hier kun je jouw mening geven over bijvoorbeeld de appartementen die er gebouwd kunnen worden en over mogelijke voorzieningen rond deze locatie.  

Overigens is ongewis of het station Oost op haar huidige locatie blijft staan. In eerdere documenten rond het nieuwe stadsdeel was er sprake van de ‘verhuizing’ van het station richting van Stadion De Vliert. Géén vragen op deze site of een verhuizing van het station wenselijk is. Evenmin vragen over hoe hoog eventuele woontorens bij het station Oost mogen worden. De vragen op de gemeentesite gaan vooral over de locatie ‘Bastion Hotel’.   

Wil je meedoen aan de online-bijeenkomst op 8 juli? Meld je vooraf aan via oost@s-hertogenbosch.nl