Zwerfafval rapen tussen de buien door! Schoonmaakactie De Buitenpepers op 17 september wederom geslaagd!

Al voor de twaalfde keer organiseerde Contactgroep Vereniging De Buitenpepers op zaterdagmorgen 17 september een schoonmaakactie in onze buurt. Petje af dus voor de organisatoren, voor Adriana, Dick en Anneke, die ieder half jaar deze schoonmaak van onze buurt promoten. Dit jaar viel de schoonmaakactie samen met de World Cleanup Day.

De schoonmaak startte rond tien uur. Pas een paar minuten vooraf druppelden de ouders en kinderen binnen, ze meldden zich aan bij de stand van de contactgroep om zich in te schrijven. De eerste die zich bij in de Kuil van de Vijfde en Zesde Buitenpepers meldde was wethouder Ralph Geers, (Economie, Leefomgeving & Milieuzaken), die vandaag een kijkje nam bij verschillende buurt-schoonmaak-initiatieven. Hij begon zijn ronde door de stad in onze Buitenpepers.

Wethouder Ralph Geers bedankt alle ouders én kinderen voor hun hulp om onze buurt weer schoon te maken.

Circa veertig ouders en kinderen hebben daarna hun uiterste best gedaan om onze buurt weer schoon te maken. Ze verwijderden de rommel, plastic, blikjes en flessen uit de plantsoenen, straten en groenstroken. Dat deden ze in deels in de zon, af en toe schuilend voor een paar korte, felle buien. Om half twaalf kwam het grootste deel van de ouders en kinderen weer terug bij de startpost, om daar te genieten van een warm worstenbroodje. De broodjes zijn beschikbaar gesteld door Jack Paanakker van Supermarkt Coop aan de Buitenpepersdreef. Dank aan hem, aan de organisatoren van de Contactgroep Vereniging De Buitenpepers én vooral dank aan de ouders en kinderen, die samen onze buurt weer schoon gemaakt hebben.

Overigens zijn er steeds meer buurtbewoners die zelf een eigen vuilknijper hebben en regelmatig de straten in hun omgeving schoonhouden. Hulde daarvoor!

About Post Author