Wine & Dine brengt bewoners samen aan tafel

Het is een geslaagd recept voor een geweldige activiteit. Zoek een groep koks en nodig de buurtbewoners uit om in kleine groepen te genieten van hun kookkunsten. Voor het voorgerecht ga je naar een eerste adres, waar je bekende en onbekende buurtgenoten ontmoet. En het genieten en kennismaken gaat verder op een tweede adres, waar je bij het hoofdgerecht in gesprek raakt met weer andere buren.

Van 2016 tot en met 2019 hebben jaarlijks op een zaterdagavond in november zestig tot zeventig bewoners met veel plezier meegedaan aan dit buurtdiner. Door de coronapandemie moest de vijfde editie in november 2020 geannuleerd worden. 

Op 9 november 2019 genoten de zestig deelnemers van heerlijk eten, de geweldige wijnen van Wijndivas en nieuwe ontmoetingen. Voor het dessertbuffet gingen alle deelnemers naar het Nico Schuurmanshuis in Fort Orthen. Met ook daar weer nieuwe kennismakingen.

Tijdens dit buurtdiner heb je écht de tijd om nader kennis te maken met nieuwe gezichten en oude bekenden. Tijd voor een mooi gesprek bij een goed glas wijn en heerlijk gerechten. Soms lieten de complimenten voor de koks even op zich wachten, zo geanimeerd waren de gesprekken. Tja, waar praat je zoal over? Natuurlijk over in welke straat je woont en hoe lang al in de Buitenpe-pers? Enkele bewoners blijken te zijn verhuisd binnen de buurt. En anderen zijn weer terug in de Buitenpepers. Gewoon omdat ze het hier zo’n mooie, gezellige en kindvriendelijke buurt vinden. We spraken over huren of kopen.

En we luisterden naar de uitleg over de wijnen van Wijndivas en ‘hun’ wijnboeren. Om daarna nog maar weer eens opnieuw in te schenken en samen te toosten op onze gezondheid én de buurt!

Dank aan de sponsors!

Dank aan de Wijndivas: zij bezorgden bij alle eetadressen voor bij het menu passende wijnen. Dank aan de Vier Makelaars voor hun financiering van de flyers. Dank aan de SuperCoop voor de flessen bruiswater bij alle adressen. En ook dank aan de vrijwilligers van het Nico Schuurmans voor hun gastvrijheid en hun bardiensten op deze avond. Bovenal dank aan de organisatoren: Carla Roijendijk, Kim Cornelius, Jeroen van de Burg, Philip Hoek en Siegfried Willems. Deze wine-en-dine was allemaal helemaal tóp!