8 juni 2023

Terug van weg geweest: de PeperOlympiade, een spel- en sportmiddag voor alle kinderen uit De Buitenpepers, op 9 september

Na drie jaar géén PeperOlympiade komt deze spel- en sportmiddag weer terug als een sportieve buurtactiviteit voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar uit onze buurt. Van 2016 tot en met 2019 organiseerde een werkgroep vier keer de PeperOlympiade. In 2020 en 2021 lukte dat niét meer door de coronapandemie en in 2022 door een gebrek aan organisatoren. In maart dit jaar ontstond er na een oproep in de sociale buurtapp toch weer een nieuwe werkgroep, nu met acht bewoners. De groep werkt inmiddels hard aan het programma van een nieuwe PeperOlympiade. Deze activiteit staat gepland op zaterdag 9 september en vormt een onderdeel van het jubileumfeestweekend. Van vrijdagavond 8 tot en met zondagavond 10 september vieren we het vijftigjarig bestaan van de buurt. Mét een PeperOlympiade.

De initiatiefnemers voor de organisatie van de vijfde PeperOlympiade zijn in maart en april al twee keer bijeen geweest. Met behulp van de draaiboeken van de buurtbewoners die de eerste vier edities organiseerden, is gesproken over de verschillende spellen, de locatie en de werving van ouders die bij de activiteit nodig zijn om alle kinderen te begeleiden. Ook het aanvragen van een subsidie bij het Wijk-, Buurt- en Dorpsbudget van de gemeente ’s-Hertogenbosch kwam ter sprake en de mogelijke sponsoring door de adverteerders in deze Peperpraat.

Speeltuin Vierde Buitenpepers en parcours elders door de buurt

De PeperOlympiade start en eindigt op zaterdag 9 september in de speeltuin bij de Vierde Buitenpepers. Hoogstwaarschijnlijk duurt de Olympiade van 12.30 tot 15.30 uur. De organisatoren willen dit keer de Olympiade op meerdere locaties organiseren. Een exacte planning van de spelroutes door de buurt wordt nog gemaakt. Inmiddels zijn de offertes gevraagd voor alle spelen, deels voor jongere kinderen van 4 tot en met 8 jaar en deels voor de oudere kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Over het precieze programma informeren we iedereen via het julinummer van de Peperpraat.

Een kleine bijdrage

Je kunt nu alvast wel jouw kinderen aanmelden om mee te doen (zie hieronder). Besloten is ook dat voor ieder deelnemend kind een kleine bijdrage van € 2 gevraagd wordt. Je kunt betalen bij de activiteit zelf.

Door het scannen van deze QR-code kun je jouw kinderen van 4 tot 12 jaar aanmelden voor deelname aan de Vijfde PeperOlympiade. Je kan een groepje inschrijven maar ook individuele kinderen. Je schrijft altijd met een begeleider in. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven als begeleider om te helpen bij een activiteit. Vul dan alleen jouw naam en mailadres in. Heb je vragen mail naar

peperolympiade@hotmail.com