23 mei 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Nieuwjaarsbijeenkomst: we proostten op onze buurt en op ons jubileum: in 2023 bestaan De Buitenpepers 50 jaar!

Na drie jaar kon het weer: een Nieuwjaarsbijeenkomst voor alle bewoners van ons buurt, in de grote zaal van restaurant D’n Boerderij. Naar schatting tachtig tot honderd bewoners maakten een uur of langer vrij om elkaar weer te ontmoeten, te proosten en bij te praten, op zondagmiddag 15 januari.

Met een welkomstbubbel en ranja voor de kinderen luidden we een nieuw jaar in. Onze buurt bestaat dit jaar vijftig jaar. In 1973 zijn de eerste woningen in De Buitenpepers gebouwd. Kim White en Irene Hinderks ontwierpen een prachtig jubileumlogo, evenals de affiches en flyers voor deze gezellige middag. Aan enkele buurtbewoners, jong en iets ouder, de eer om het jubileumlogo te onthullen.

Door de drukte kwam het invullen van meerdere moodboards niet helemaal uit de verf. Bewoners konden hun naam en contactgegevens vermelden op verschillende activiteitenborden: zo vormen we werk- en activiteitengroepen voor verschillende buurtactiviteiten in ons jubileumjaar. De oproepen voor de vorming van de werkgroepen komen nog terug op deze Facebookpagina, onze Sociale Buurtapp en onze buurtwebsite.

De kinderen hadden ook plezier met het kleuren van kleurplaten en het maken van pindaslingers voor de vogels. Ondertussen vermaakten de ouders en ouderen zich met hun verhalen over de buurt en het maken van plannen voor onze activiteiten in 2023!

Dank aan Dennis Khalil voor het maken van de foto’s tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst. En dank aan Rennie, Annie, Machteld, Irene, Kim, Gabbie en Karen van D’n Boerderij voor deze geslaagde, gezellige en gepeperde buurtbijeenkomst. Proost op De Buitenpepers!

Wie wil er meedoen als Wijkheld in onze buurt?