24 april 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Meld je aan om mee te doen aan de Buurteetkamer op woensdagavond 17 april – Menu: nasi met kip en/of gadogado (vegetarisch)

Op woensdagavond 17 april ben je vanaf 18.30 uur welkom bij de derde buurtmaaltijd van 2024, georganiseerd door de Buurtgroep Buurteetkamer De Buitenpepers. Op die avond serveren we een voorgerecht (gebakken banaan), een vegetarisch hoofdgerecht (gadogado, een Indonesisch gerecht met boontjes, eieren en pindasaus), met overheerlijke nasi, en voor de vleeseters, aangevuld met smakelijke kip. Dat alles voor slechts € 7,50 per persoon. Als ons budget het toelaat, dan serveren we ook nog een nagerechtje. De koks zijn dit keer Rosita Badhoe en Gabbie van der Kroef.

Voor de drankjes betaal je een kleine bijdrage.

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor deelname aan deze derde buurtmaaltijd.

https://forms.gle/mcCWZR2yGZjBZvLP6

Je kunt je ook aanmelden door een briefje te doen in de brievenbus bij de buurteetkamer, bij Annie Heesters, Buitenpepersdreef 240.

Jan Robben, een van de organisatoren van de buurtmaaltijden: ‘Het is plezierig om andere buurtbewoners te ontmoeten bij een maaltijd, gemaakt door medebuurtgenoten. Zo belangrijk en leuk, ook in deze tijd, dat we elkaar (leren) kennen. Dus meld je eens aan en…. enthousiasmeer ook straatgenoten, bij voorkeur mensen die alleen zijn om wat voor reden dan ook en misschien net als jij een beetje twijfelen om zich aan te melden. Kom op, probeer het eens. Zoek elkaar op en vertel het verder!’

Door het organiseren van de buurtmaaltijden kunnen bewoners elkaar ontmoeten, samen eten en meer buren leren kennen, waardoor we (nog) meer verbonden raken met elkaar in de buurt.

Eén beperking is er wel: de buurtmaaltijden bieden we alleen aan voor bewoners van onze eigen buurt. Dat doen we omdat er per avond maximaal twaalf bewoners kunnen aanschuiven aan de lange tafel in onze Buurtkamer. De buurtmaaltijden organiseren we vanaf 18.30 uur. Twaalf bewoners zijn dan welkom om aan te schuiven aan twee grote lange tafels in de vernieuwde Buurtkamer van Annie Heesters, aan de Buitenpepersdreef 240. De volgende buurtmaaltijden zijn gepland op donderdag 16 mei (vis en vegetarisch) en vrijdag 14 juni (vlees en vegetarisch). Telkens van 18.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Bij iedere maaltijd verzorgen leden van de buurtgroep de maaltijd en de service.

Een hartelijke groet van Annie, Dineke, Fleur, Gabbie, Jan, Lianne, Marga, Mieke, Rosita en Theo.