23 mei 2024

De Buitenpepers

over een stralende buurt in Den Bosch

Het ‘Brabants Dagblad’ doet verslag van de schoonmaakactie in De Buitenpepers op 17 maart

Afgelopen zaterdag 17 maart organiseerde het bestuur van de Kontaktgroep Vereniging De Buitenpepers alweer voor de 25ste keer (!) de halfjaarlijkse schoonmaakactie in onze buurt. Vanaf circa 10.00 uur kwamen zo’n veertig ouders en kinderen naar de Kuil tussen de Vijfde en de Zesde Buitenpepers om daar een afvalknijper, vuilniszakken en een hesje op te halen. Daarna trokken de ouders en kinderen de buurt in om hun eigen straat weer afvalvrij te maken. Het ‘Brabants Dagblad’ besteedde aandacht aan de schoonmaakactie in onze buurt, zie onderstaande artikel.

Dank aan de organisatoren van deze schoonmaakactie: Adriana Hernández en Dick Schouw van de Kontakgroep Vereniging De Buitenpepers. Zij zorgen iedere keer weer voor alle materialen, voor koffie, thee en koekjes bij het vertrek en dit keer voor warme worstenbroodjes bij de terugkeer in de Kuil. Dank natuurlijk ook aan alle ouders en kinderen, die onze buurt weer schoon hebben gemaakt.

In onderstaande artikel van het ‘Brabants Dagblad’ staat ten onrechte dat ‘Gabbie van der Kroef de coordinator is van de schoonmaakactie’; de coordinatie en de organisatie van de actie ligt toch écht bij Adriana Hernández en Dick Schouw. Gabbie zorgde voor het contact met de journalist van de krant.

Het artikel in het ‘Brabants Dagblad’ op 19 maart 2023.