28 september 2023

Halloween in De Buitenpepers: een spooky ‘hit’ voor alle griezels in onze buurt!

Je moet er maar van houden, van dat griezelen! Ruim 120 kinderen en hun ouders of begeleiders, deden dát: griezelen en genieten, op hun tocht zaterdagavond 29 oktober, langs negentien griezelhuizen door onze buurt. Wat een feest was dit: het ene huis was nog enger en meer griezelig dan het andere! En wat een prachtige kostuums droegen alle kinderen én de griezels bij wie ze op bezoek gingen. Brrrr!!!

De Halloweentocht leeft in De Buitenpepers. Na de regentocht vorig jaar was het weer de afgelopen zaterdag fantastisch geschikt om een voettocht door de buurt te maken, langs de met groene voeten gemarkeerde route door de buurt. De kinderen en hun begeleiders trokken in kleine groepen van huis naar huis, waarbij de angst, de spannend en het plezier verder en verder opliep.

Dit was een feest voor jong én oud; ook deze buurtactiviteit draagt weer bij aan ons buurtgevoel en aan het onderlinge contact tussen buurtbewoners. De reacties op de Sociale Buurtapp waren overweldigend en vele griezelige foto’s kwamen daar al langs. Dank aan de organisatoren, onder aanvoering van Kim White. Het ‘Brabants Dagblad’ publiceerde zaterdag nog een aardig artikel over de Halloweenoptocht in onze buurt én ons buurtgevoel. Dank ook aan de buurtbewoners die hun huizen omtoverden tot spookslot, griezelhuis en angstpand. Het was écht een kik, deze Halloween in De Buitenpepers!