Geslaagde schoonmaakactie in De Buitenpepers tijdens de World Cleanup Day 18 september

Ruim veertig ouders en kinderen deden op zaterdag 18 september in onze buurt mee aan de schoonmaakactie tijdens de World Cleanup Day. Een leuke en educatieve activiteit voor jong en oud. Dank aan de organisatoren van de groen commissie van de Contactgroep Vereniging De Buitenpepers. Zij hadden zelf papierknijpers, hesjes en vuilniszakken aangeschaft voor deze schoonmaakochtend. De aanschaf was mogelijk dankzij een gift aan de Vereniging van verhuurmaatschappij MVGM, de eigenaar van de huurwoningen op de Vijfde en de Zesde Buitenpepers.

In voorgaande jaren steunde de gemeente de najaarsschoonmaak in onze buurt. Onduidelijk is waarom dit niet meer gebeurt. Nu waren de bewoners zelf die zorgden voor de benodigde materialen, plus koffie, thee, koekjes, limonade en na afloop lekkere worstenbroodjes.

Dank aan Adriana Hernandez, Dick Schouw en Mariec Smeeman voor deze mooie buurtactiviteit. En dank aan alle ouders en kroost die meehielpen om de blikjes, papier, plastic, flessen en andere troep op te halen uit de bosjes, plantsoenen en straten. De ouders mochten de verzamelde vuilniszakken zelf meenemen, voorheen bood de gemeente hierbij nog een extra ophaalservice op zaterdag. Geen wanklank echter! Dit was weer een mooie buurtactiviteit!