27 maart 2023

Buurtplatform De Buitenpepers op dinsdag 21 maart – over de activiteitenplanning in ons jubileumjaar ’50 Jaar De Buitenpepers’

Wie wil er meedoen aan het organiseren van een ‘Back to the seventies’ jubileumfeest voor onze buurt? En aan de organisatie van de PeperOlympiade, komende zomer?

In 2021 organiseerden buurtbewoners in onze buurt een nieuw overleg, bedoeld om ervaringen en plannen voor buurtactiviteiten te bespreken: het Buurtplatform De Buitenpepers. Afgesproken is dat dit overleg twee keer per jaar zinvol is. Op dinsdagavond 21 maart staat er weer een volgende editie van het Buurtplatform gepland. In het Buurtplatform staan we telkens stil bij vier thema’s, die belangrijk zijn voor onze buurt:

1. Ontmoeten, 2. Inrichting van de openbare ruimte, 3. Veiligheid, 4. Klimaat (vergroening, waterhuishouding en de energietransitie), zie https://www.debuitenpepers.nl/onze-buurt/twaalf-aanbevelingen-voor-een-nog-mooiere-buurt/   

Dit keer staat het overleg in het teken van de definitieve planning van alle buurtactiviteiten in 2023: dit jaar bestaat De Buitenpepers 50 jaar! Doe mee! En vertel de andere buurtbewoners over de al geplande activiteiten en ideeën om elkaar te ontmoeten. Graag maken we afspraken over de definitieve activiteitenkalender voor dit jaar.

Dit overleg is vooral bedoeld voor bewoners, die contactpersoon zijn van een bewonersinitiatief, een activiteitenwerkgroep of van een van de verenigingen van eigenaren of de huurdersvereniging. Maar ook andere bewoners kunnen meedoen! Je bent van harte welkom!

Wanneer en hoe?

Het overleg van het Buurtplatform De Buitenpepers staat gepland op dinsdagavond 21 maart. We beginnen om 20.00 uur. De eindtijd van onze bijeenkomst in D’n Boerderij is voorzien om 21.45 uur. In het programma is ook een pauze gepland. Het programma is deels gezamenlijk met alle deelnemers. En je kunt ervaringen uitwisselen in kleine groepen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deelname via gabbievanderkroef@hotmail.com

Ook als je niet kunt en je wilt op de hoogte blijven, stuur dan een mailtje.

We maken graag afspraken over…

 • Wie wil er meedoen aan het organiseren van een ‘Back to the seventies’ feest  deze zomer om met de buurt te vieren dat onze buurt vijftig jaar bestaat?
 • Hoe en wanneer organiseren de PeperOlympiade, een sport- en spelmiddag voor de kinderen in onze buurt?
 • Hoe en wanneer organiseren we een wine-and-dine-buurtdiner? Dit najaar?
 • Hoe en wanneer organiseren we een ‘Buurttop’ over de toekomst van De Buitenpepers en de eigen invloed van bewoners over onze buurt? Ook dit najaar?
 • Welke activiteiten organiseren we nog meer of welke activiteiten organiseren we juist niét dit jaar?
 • Subsidieaanvragen, flyers, het ontwerp en de vormgeving van promotiemateriaal met o.a. het jubileumlogo.
 • Promotiemateriaal rond ons vijftigjarig bestaan: denk aan vlaggen, affiches, T-shirts en mokken!

Tijdens het overleg komt ook voorts de concrete aanpak van enkele activiteiten ter sprake, evenals enige vragen:

 • De aanleg van groenperken door Werkgroep Groen Doen De Buitenpepers.
 • Het kweken van pepers door de Peperplanters, een activiteit op Koningsdag.
 • Wat is onze reactie op de planning van de gemeente rond het repareren van kapotte bestrating in onze buurt?
 • Het gebruik van diverse WhatsApp-groepen, zoals meerdere Veiligheidsapps (per straat).