Bewonersplatform De Buitenpepers op 18 oktober in teken van activiteiten en jubileumjaar ’50 Jaar Buitenpepers’ in 2023…

Dinsdagavond 18 oktober 2022, 19.30 – 21.30 uur, Restaurant D’n Boerderij, Herven 52-54

In 2021 organiseerden buurtbewoners in onze buurt een nieuw overleg, bedoeld om ervaringen en plannen voor buurtactiviteiten te bespreken: het Buurtplatform De Buitenpepers. Afgesproken is dat dit overleg twee keer per jaar zinvol is. Op dinsdagavond 18 oktober staat er weer een volgende editie van het Buurtplatform gepland.

Dit keer staat het overleg in het teken van de planning van alle buurtactiviteiten in 2023: volgend jaar bestaat De Buitenpepers 50 jaar! Doe mee! En vertel de andere buurtbewoners over de al reeds geplande activiteiten, ideeën voor ontmoeten, een buurtpreventieteam, een buurtrommelmarkt en mogelijk een jubileumfeest?!

Aan de drie eerdere bijeenkomsten van het Buurtplatform De Buitenpepers in 2021 deden telkens vijftien tot achttien buurtbewoners mee. Het overleg is vooral bedoeld voor bewoners, die contactpersoon zijn van een bewonersinitiatief, van een activiteitenwerkgroep of van een van de verenigingen van eigenaren of de huurdersvereniging in onze buurt. Maar ook andere bewoners kunnen meedoen!

Wanneer en hoe?
Het overleg van het Buurtplatform De Buitenpepers staat gepland op dinsdagavond 18 oktober. We beginnen om 19.30 uur. De eindtijd van onze bijeenkomst in D’n Boerderij is voorzien om 21.30 uur. In het programma is een pauze voorzien. Het programma is deels gezamenlijk met alle deelnemers. En deels kun je ervaringen uitwisselen in kleine groepen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deelname via gabbievanderkroef@hotmail.com

Een hartelijke groet van Siegfried Willems en Gabbie van der Kroef

Ideeën voor ons jubileumjaar 2023?

Er zijn tot nu toe her en der al een aantal ideeën genoemd voor activiteiten en aandachtspunten voor ons jubileum:

  • Maken we een jaarkalender van alle nu bekende buurtactiviteiten in 2023: alle organisatoren kunnen mogelijk op een of andere manier aandacht besteden aan ’50 Jaar Buitenpepers 1973-2023’?
  • Organiseren we een ‘Jubileumdag’ met allerlei activiteiten en muziekoptredens, een ‘klein festival’?
  • Maken we een kleine tentoonstelling over ’50 Jaar De Buitenpepers’ en waar presenteren we dit moois?
  • Hoe benutten we het idee van een Buurttop voor De Buitenpepers – een vooruitblik op de toekomst van onze buurt – in de planning van ons jubileumjaar?
  • De ‘Werkgroep Groen Doen De Buitenpepers’ werkt aan een plan voor het ‘vergroenen’ van onze buurt en de leden van de werkgroep willen dit plan graag in 2023 presenteren.
  • Een artikelenreeks in ons buurtblad De Peperpraat met interviews van buurtbewoners, die hier al wonen sinds de jaren ’70?
  • Informatieborden, een apart logo, flyers en meer?

About Post Author