‘Duurzame wandeling’ door onze buurt op zondagmorgen 7 november langs groene initiatieven

Op zondag 7 november organiseert de Werkgroep Energietransitie De Bui-tenpepers samen met actieve buurt-bewoners een ‘duurzame wandeling’ langs groene locaties in onze buurt. De wandeling is onderdeel van het programma van het ‘Duurzaam weekend Den Bosch’. Op 6 en 7 november vinden in allerlei buurten en in de stad activiteiten plaats om met bewoners in gesprek te gaan over hoe we onze stad groener, meer leefbaar en klimaatbesteding kunnen maken. Dat doen we ook in onze buurt. De wandeling van de Werkgroep Energietransitie start om 11.00 uur bij de ‘Groene Weetkeet’ op het parkeerterrein bij de SuperCoop aan de Buitenpepersdreef. In drie groepen kun je meelopen en een kijkje nemen bij verschillende inspirerende bewoners en initiatieven:

  • Twee bewoners vertellen over het groendak op hun schuur. Je kunt het groendak ook bekijken.
  • Twee andere bewoners geven informatie over hun regentonnen en het waterbehoud bij grote regenbuien.
  • Bewoners van het oostelijk deel van de Derde Buitenpepers laten zien wat zij hebben gedaan aan tegelwippen en het vergroenen van hun woonerf en groenstroken.
  • Informatie over het gebruik van de elektrische laadpaal bij de Tweede Buitenpepers en toekomstige locaties voor laadpalen in onze buurt.
  • Het hergebruik van oude tennisballen via Oude Tennisbal-len.com in de Derde Buitenpepers.

De beide activiteiten – het bezoek aan  de ‘ Groene Weetkeet’ en de ‘duurzame wandeling’ – zijn gratis. Je hoeft je ook niet vooraf aan te melden voor deelname aan deze activiteiten.

Vanzelfsprekend krijg je in de ‘weetkeet’ en tijdens de wandeling een lekkere kop koffie of thee. De ‘duurzame wandeling’ duurt van 11.00 tot uiterlijk 14.00 uur.

Heb je vragen over de wandeling of over de duurzame initiatieven in onze buurt, mail dan naar

energiegroepbuitenpepers@gmail.com