’Groene Weetkeet’ Brabant Woont Slim op zondagmorgen 7 november van bij de SuperCoop

Op zondag 7 november staat er van 10.00 tot 13.00 uur een ‘Groene Weetkeet’ van Brabant Woont Slim naast de SuperCoop. De informatie-keet is onderdeel van het programma van het ‘Duurzaam weekend Den Bosch’. Op 6 en 7 november vinden in allerlei buurten en in de stad activiteiten plaats om met bewoners in gesprek te gaan over hoe we onze stad groener, meer leefbaar en klimaatbesteding kunnen maken. Dat doen we ook in onze Buitenpepers.

De ‘Groene Weetkeet’ laat je zien dat verduurzaming helemaal niet zo moeilijk is en dat besparen super leuk kan zijn. Adviseurs van Brabant Woont Slim helpen je met vragen als:

•             Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

•             Welke duurzame maatregelen geven het meeste rendement?

•             Welke subsidies zijn interessant in mijn situatie?

•             Hoe krijg ik meer inzicht in mijn energieverbruik?

•             Hoe kan ik besparen zonder grote uitgaven te doen?

Maar ook voor inwoners die nog in de onderzoeksfase zitten, is de Weetkeet interessant. Zo kun je zien je dat kleine energiebesparende maatregelen kunnen zorgen voor een grote besparing op energie en geld. Door bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop aan te schaffen bespaar je al snel 70 euro op de energierekening.

Quiz

Maar dat is nog niet alles: er valt ook nog iets te winnen! Door deel te nemen aan de duurzaamheidsquiz van de ‘Groene Weetkeet’ maak jij kans op een gratis energie-advies ter waarde van €400!

De ‘Groene Weetkeet’ is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch. De gemeente wil stappen zetten op het gebied van energie, duurzaamheid en klimaat. Dat kunnen we alleen samen met onze inwoners bereiken. We willen jou op allerlei manieren van informatie voorzien. Daarom staat de ‘Groene Weetkeet’ voor de buurtbewoners klaar om je te informeren, enthousiasmeren en houvast te bieden.