28 september 2023

Energie besparen? Het Bossche bespaarteam helpt!

Heb jij het wel eens koud omdat het tocht in jouw huis? Blijf je maar stoken om je huis te verwarmen? Heb jij een energierekening waar je u tegen zegt? Daar komt het Bossche Bespaarteam van de gemeente ’s-Hertogenbosch graag iets aan doen. Zij helpen je gratis met besparen op je energierekening.

Als je een laag energielabel (G, F, E of D) of hoge energierekening hebt, kun je je aanmelden voor een gratis afspraak met het Bossche Bespaarteam. Als de klusser van het Bespaarteam bij je langskomt, installeert hij kosteloos de spullen die daarvoor nodig zijn. Je begint dus meteen met energie besparen! Als je het fijn vindt, komt er ook een financiële hulp mee. Deze hulp geeft financieel advies. Bijvoorbeeld door mee te kijken naar het contract met de energieleverancier, het energieverbruik en de mogelijkheden om energie te besparen. Het Bossche Bespaarteam is een initiatief van de gemeente.   

Energiebesparende producten

Het Bossche Bespaarteam bespreekt met jou welke kleine energiebesparende producten het meest geschikt zijn voor jouw woning. Denk aan:

  • radiatorfolie,
  • tochtstrippen,
  • een waterbesparende douchekop,
  • ledlampen en
  • een radiatorventilator.
De klussers van het Bossche Bespaar-team plaatsen gratis de kleine energiebesparende producten in jouw woning, zoals radiatorfolie achter de verwarming.

Duizend huishoudens geholpen

Het Bossche Sinds de start van het Bossche Bespaarteam in oktober 2022 zijn er ruim meer dan duizend huishoudens geholpen door het Bossche Bespaarteam. Ze draaiden vijfduizend ledlampen in, installeerden duizend radiatorventilatoren en plakten driehonderd tochtstrippen. De Bosschenaren die gebruik maakten van deze dienstverlening beoordelen de hulp van het Bespaarteam gemiddeld met een 8,6. Zo zeggen inwoners bijvoorbeeld: ‘Het bezoek heeft veel rust gebracht en inzicht gegeven’, ‘Ik heb nog nooit een uitleg gekregen over mijn energierekening die ik begreep, de uitleg van het Bossche Bespaarteam snap ik wél’ en ‘Super aardig en behulpzaam’. Bewoners zijn dus erg positief over de service van de klusser en de financiële hulp.

Het Bespaarteam bij jou thuis?

Heeft jouw woning ook een lager energielabel of heb jij een hoge energierekening? En wil je energie besparen? Meld je dan aan voor een afspraak met het Bespaarteam via:

https://www.s-hertogenbosch.nl/bosschebespaarteam

Vind je het moeilijk om dat digitaal te doen? Je kunt van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uut ook bellen naar de gemeente ’s-Hertogenbosch voor een afspraak: tel. 073-6155155. Meld je snel aan. Hoe eerder er energiebesparende producten zijn geplaatst, hoe eerder jij energie bespaart.